Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo – kokosowe muffiny z rumem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
wiórki kokosowe 75 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 175 g
kakao 50 g
czekolada gorzka 1 tabliczka
mleko 150 ml
rum 100 ml
masło rozpuszczone 100g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo – kokosowe muffiny z rumem

Czekoladę drobno siekamy. Możemy też Składniki suche i mokre mieszamy w osobnych miskach, a następnie przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Masę muffinkową nakładamy papierowych papilotków do wysokości 3/4 foremki. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Przestudzone muf finki możemy udekorować ozdobami cukierniczymi przyklejanymi na lukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 12.12.2013 23:06
Podziel się jednym :D
misia53 10.11.2012 11:34
wyglądają przesmacznie
Magdalena/Madija 04.07.2012 11:23
swietne
smakowita 30.04.2012 18:14
bajecznie wygląda
zuzanna_z 27.02.2012 12:32
smaczne
Tatli 14.01.2012 22:10
bardzo dobre :)
Małgosia6 24.11.2011 22:12
pycha
IKrakowianka 09.11.2011 00:21
pyszności
IKrakowianka 09.11.2011 00:20
pyszności
AGNIESZKA144 06.11.2011 19:44
super
Jarlin 04.11.2011 11:26
koniecznie muszę spróbować :-)
agnieszka137 03.11.2011 17:23
zachęcające:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak