Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na żeberku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberko
skrzydełka kurczaka 3 sztuki
marchewka
rosołek wołowy
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
śmietana 2 łyżki
mąka łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na żeberku

Mięso myjemy i wstawiamy na rosołek.Dodajemy bulion wołowy,marchewkę.Doprawiamy solą i pieprzem.Gdy mieso zmięknie,dodajemy koncentrat,zaprawiamy maka i smietaną.Mieso obieramy z kości i dodajemy do zupki.Podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 20.11.2013 09:08
taką zupkę lubię
Kas2 22.02.2012 14:51
smaczna zupka
Krystyna32 13.02.2012 08:36
pycha
Wafelek2601 07.02.2012 14:55
pomidorówka jest najlepsza!
Dorian 16.12.2011 13:44
pycha
Tika4444 04.12.2011 16:41
smakowita zupka
Tika4444 04.12.2011 16:41
smakowita zupka
rutynka 30.11.2011 10:25
jedna z moich ulubionych zup
IKrakowianka 24.11.2011 17:58
najlepsza zupa to właśnie taka pomidorowa na żeberkach!!
joanna77 16.11.2011 12:48
pyszna
Wacław 15.11.2011 19:55
pyszna zupa,raz w tygodniu mam zawsze pomidorową !
Ania67 07.11.2011 19:42
uwielbiam pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak