Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 szt
cynamon 1/3 łyżeczki
mleko 1 szkl
śmietana kremówka 1/2 szkl
cukier 1 łyżka
papryczka chili

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z chili

Mleko i śmietanę wlej do rondelka i powoli podgrzewając doprowadź do wrzenia.
Dodaj pokruszoną na drobne kawałki czekoladę, cukier, cynamon i pokrojoną na kawałki papryczkę chili.
Podgrzewaj ciągle mieszając do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Odstaw by przestygła i nabrała aromatu. przed podaniem podgrzej

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 09.11.2011 19:54
napiłbym sie tylko bez cynamonu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak