Sposób przygotowania

Czekoladę zetrzeć na tarce,włożyć do garnuszka,dodać 1 łyżkę wody i rozpuścić gotując na parze,białka ubić na sztywną pianę,w drugim garnuszku rozpuścić 25 g cukru z 1 łyżką rumu i pół szklanki wody,gotując na małym ogniu,żółtko utrzeć z 50 g cukru,następnie wlewać cienkim strużkem rozpuszczoną czekoladę ,ciągle mieszając,na koniec dodać ubite białko,mieszać delikatnie drewnianą łyżką,formę wysmarować masłem wyłożyć biszkoptami,polać je syropem z rumem,następnie wyłożyć na nie część kremu,a na krem nasączone syropem biszkopty,potem znów krem,a na wierzch biszkopty,formę wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !