Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z pesto i pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
pesto czerwone
czosnek
oliwa
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z pesto i pomidorami

Dorsza kroimy w dzwonka, każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Kilka wyciśniętych ząbków czosnku mieszamy z posiekanymi pomidorami, oliwą, solą i pierezem.

Każdy kawałek dorsza smarujemy pesto a następnie polewamy mieszaną oliwno-pomidorową.

Wstawiamy do piekanika nagrzanego do 180 C na ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 12.12.2013 09:57
wyśmienity dorsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak