Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, posolić bardzo delikatnie i skropić oliwą. Odstawić na chwilę po czym odlać płyn, który się wydzieli. Marchewki i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek drobno pokroić i wymieszać razem z kapustą. Przygotować sos sałatkowy wg. przepisu na opakowaniu, dodać troszkę kwasku cytrynowego i pieprzu. Odstawić na 10-15 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię takie surówki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ja tez lubie i robie do obiadku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a jeszcze z młodej marchewki......pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !