Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
woda 3 szklanki
kostki mięsne 2 sztuki
karkówka 70 wieprzowa z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Kroki postępowania

1
W mięsie zrobić nakłucia. W każde włożyć po pół ząbka czosnku.
Krok 1 - Duszona karkówka foto
2
Mięso kłaść na rozgrzany olej, posypać z obu stron solą i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Duszona karkówka foto
3
Karkówkę zrumienić z obu stron.
Krok 3 - Duszona karkówka foto
4
Mięso zalać wodą, dodać kostki mięsne.
Krok 4 - Duszona karkówka foto
5
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Duszona karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 07.12.2011 22:44
pyszna !
Iwona43 30.11.2011 11:40
pychotka
ziutula
ziutula 03.11.2011 18:52
ooo tak, takie mięska to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak