Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 2 szt
piwo 250 ml
jajko 1 szt
mąka pszenna 250 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w cieście piwnym

Piersi przekroić wzdłuż, a następnie pokroić w paseczki (ok. 2 cm szer. na 7 cm długie - tak na oko), przyprawić mięso przyprawą uniwersalną i pieprzem. Przygotować ciasto piwne: wymieszać piwo z mąką, solą i jajkiem (tak jak ciasto naleśnikowe, tylko z piwem). Ciasto powinno byc gęste. Następnie w patelni rozgrzać olej. Kawałki piersi moczyć w cieście i smażyć na głębokim oleju aż będą lekko brązowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arek.sze 18.11.2011 11:24
uwielbiam
Papryczka 03.11.2011 15:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak