Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 45 dag
orzeszki ziemne 7 dag
jajko 2 szt
olej do smaku
sól do smaku
rozmaryn do smaku
bulion 1 mięsny
ser biały twarogowy 10 (chudy)
ser żółty 20 (ostry)
karkówka 2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić. Orzeszki uprażyć na patelni. Szpinak, twarożek, orzeszki i bułkę tartą włożyć do miski, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Karkówkę natrzeć solą i pieprzem, naciąć tak, by powstała kieszonka. Do środka włożyć farsz szpinakowy. Mięso obwiązać nicią kuchenną. Roladę ułożyć w polanej olejem brytfannie, posypać rozmarynem. Piec godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni, polewając często bulionem, a następnie wytwarzającym się sosem. żółty ser pokroić w paski. Roladę wyjąć, na wierzchu ułożyć paski sera. Wstawić na chwilę do gorącego piekarnika, by ser się stopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:15
super
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak