Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 25 dag
kostka rosołowa 3
masło 5 dag
mąka 2 łyżka
białe wino 1/2 szklanka
pieczywo 4 kromka
jajko 4
ząbek czosnku 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa cebulowa

Cebulę podsmażyć na patelni, dodać maki. Przygotować bulion, wlać wino, dodać cebulę. Przyprawić do smaku. Gotować 15 minut. Kromki posmarować masłem, piec ok. 5 minut. Na grzanki wbić po 1 jajku zapiekać ok. 7 minut w 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak