Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapusta i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 1/2 kg
mięso mielone 1,5 kg
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapusta i pieczarkami

kapustę wotujemy, doprawiamy przyprawą uniwersalną - kucharkiem i chilii. gdy jest już miekka osączamy i kroimy.
pieczarki należy oczyścić i porkoić w plasterki. doprawwwić solą i pieprzem i dusić do miekkości.
ziemniaki należy obrać również pokroić w plastry i gotować 15 minut.
mieso mielone podsmażyć lekko doprawiając.
w naczyniu żaroodpornym układamy następujące warstwy:
ziemniaki
kapusta
mięso
pieczarki
ziemniaki, na końcu zalewamy zapiekankę sosem.
sos: śmietana+ jajko+sól+pieprz.
zapiekać 45 minut w temp. 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak