Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń indycza

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
koperek
majeranek
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy
papryczka chilli 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń indycza

Mięso z indyka (najlepiej golonki bez kości) mielimy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek,jajka, bułkę tartą, posiekaną papryczkę pietruszkę i koperek, majeranek, sól i pieprz, mieszamy dokładnie na jednolitą masę a następnie przekładamy do formy wcześniej posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Pieczemy przez około 40-50 minut w piekraniku nagrzanym do 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.05.2012 22:25
Coś pysznego, na ciepło i na zimno :)
ilka_86 27.11.2011 09:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak