Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki z patisona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka pszenna 3-4 łyżka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: frytki z patisona

Patisony obrać i pokroić na plastry o grubości 1 cm. a następnie na paski. posolić i pozostawić na sitku około 30 minut. Następnie roztrzepać jajka i obtaczać frytki w mące i jajku, Smażyć na gorącym oleju. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.11.2012 10:30
ciekawy przepis,muszę zrobić takie frytki
Seba 23.05.2012 08:42
pycha
fictor123 09.05.2012 07:47
mniam
monika1968 30.04.2012 12:05
Super
romanrafal
romanrafal 16.03.2012 15:45
fajne
Katarzyna/kate1980 07.03.2012 21:00
ciekawy pomysł
RenataZ-et 12.02.2012 17:01
pomysłowe
Elżbieta17 30.12.2011 17:40
muszą być pyszne:)
Margo1 10.11.2011 07:06
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak