Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron jajeczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron jajeczny

Mąkę przesiać, wysypać na stolnicę i uformować stożek.
Na środku stożka zrobić dołek i wbić w niego jajko, dodać wodę, sól i wyrobić na elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować i przesuszyć.
Zwinąć w rulon i pokroić na drobne paseczki. Można również pokroić w grube pasy i przecisnąc przez maszynkę do makaronu, wtedy wyjdą nitki. Makaron gotowy do gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 08.07.2012 22:01
super przepis, ale nie mam maszynki do makaronu
Anna152 06.11.2011 07:15
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak