Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwóweczka

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 kg
spirytus 1 litr
laska wanili 1 litr
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwóweczka

Pigwę płuczemy przepaławiamy, oczyszczamy z pestek, kroimy w kosteczkę i zasypujemy cukrem. Umieszczamy w słoiki czy czymś w tym stylu i odstawiamy na 3 tygodnie w ciepłe miejsce. Co 2-3 dni wstrząsamy . Po 3 tygodniach z pigwy i cukru wytworzy sie sok, który łączymy z wcześniej wymieszaną wódką i spirytusem. Dodajemy wanilię i wg uznania zmksowane owoce pigwy. Naleweczkę odstawiamy jeszcze najlepiej na 1-2 miesiące po czym jest gotowa do picia;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 04.05.2013 20:10
czyli cos dla mnie
Angelika10 07.07.2012 14:03
Polecam
Papryczka 18.03.2012 13:41
świetna
Ewelina38 04.03.2012 12:27
a ja piłam, i faktycznie jest bardzo smaczna :)
LuKaSz4761 15.12.2011 00:52
superowo
Grazyna0211 18.11.2011 18:16
jeszcze nigdy nie próbowałam nalewki z pigwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak