Sposób przygotowania

Pigwę płuczemy przepaławiamy, oczyszczamy z pestek, kroimy w kosteczkę i zasypujemy cukrem. Umieszczamy w słoiki czy czymś w tym stylu i odstawiamy na 3 tygodnie w ciepłe miejsce. Co 2-3 dni wstrząsamy . Po 3 tygodniach z pigwy i cukru wytworzy sie sok, który łączymy z wcześniej wymieszaną wódką i spirytusem. Dodajemy wanilię i wg uznania zmksowane owoce pigwy. Naleweczkę odstawiamy jeszcze najlepiej na 1-2 miesiące po czym jest gotowa do picia;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    jeszcze nigdy nie próbowałam nalewki z pigwy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    superowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    a ja piłam, i faktycznie jest bardzo smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    czyli cos dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !