Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretką jogurtem oraz maślanką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa
maślanka trusk 16 łyżeczek
jogurt owocowy
posypka kolorowa
kuleczki cukrowe
chrupki kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretką jogurtem oraz maślanką

Galaretkę zalać 450ml (latem 400ml) gorącej wody i dokładnie rozpuścić, ostudzić. Do czterech pucharków wrzucić po 4 łyżki maślanki i dodać po 6 łyżek galaretki. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut i gdy masa stężeje, równomiernie rozlać pozostałą galaretkę do pucharków. Wstawić do lodówki do stężenia galaretki. Na wierzch położyć po kilka łyżek jogurtu owocowego z kawałkami owoców (można dodatkowo dodać jeszcze więcej owoców świeżych lub z puszki i wymieszać z jogurtem). Wierzch posypać ulubionymi, słodkimi kuleczkami. Zimą, przed podaniem deseru dzieciom, należ go wyjąc z lodówki nieco wcześniej i przetrzymać w temperaturze pokojowej, aby się ocieplił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.02.2012 07:57
pycha x 2

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak