Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/5 szklanki wrzątku. Wlać do tego jogurt naturalny, wsypać obie papryki w proszku i dobrze wymieszać. Włożyć kostki mięsa i zostawić na ok.2-3 godziny w lodówce. Pieczarki i paprykę umyć. Paprykę pokroić w kwadraty wielkości kostek mięsa. Pieczarki (duże) pokroić na ćwiartki. Wyjąć mięso z marynaty i nadziewać na przemian mięso, paprykę, mięso, pieczarkę i tak na przemian. Zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu, na koniec folię odwinąć i dopiec. Smakują bez dodatków, ale można dodać też sos czosnkowy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    coś dla mnie! pychota!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    coś dla mnie! pychota!
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyzo , nie bądz zachłanna - ja też chcę!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszności
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    u Ewci zawsze smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam takie szaszłyki - idealne na obiad lub kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !