Sposób przygotowania

Jajka obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka nie uszkadzając białek. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Dodać starte na grubej tarce pieczarki i dusić razem do odparowania soku. Wystudzić. Rozetrzeć żółtka z pieczarkami i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek. Napełniać takim farszem połówki białek, tworząc kopułkę z farszem imitującą całe jajka. Posypać startą rzodkiewką i rzeżuchą. Podać na liściach sałaty.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię jajka z pieczarkami i chyba wszyscy je lubią bo na różnych imprezach szybko znikają
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja jajka też lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, dawno nie robiłam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne są takie jajeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tez lubię jaja mocno nafaszerowane.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    rewelacyjna przystawka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !