Ubić białka z cukrem, a gdy piana będzie sztywna, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką. Upiec. Masło przeznaczone na ciasto makowe(25dag) utrzeć z cukrem, miodem i żółtkami, dodać wypłukany i 2 krotnie zmielony mak, mąkę, cynamon, kakao, olejek, wymieszać z dobrze ubitą pianą z białek. Ciasto upiec w wyłożonej papierem foremce, tej samej co biszkopt. Utrzeć masło przeznaczone na krem, dodawać po łyżce jajka ubite z cukrem na parze, kakao wcześniej rozpuszczone w odrobinie gorącego mleka, cukier waniliowy i alkohol. Biszkopt przekroić na 2 części . Na pierwszej ułożyć połowę kremu, potem ciasto makowe, znów krem i drugą część biszkoptu. całość obłożyć kremem.