Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe lizaki w czekoladzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
czekolada gorzka 100 g
orzechy posiekane 20 g
wiórki kokosowe 20 g
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe lizaki w czekoladzie

Umyć i osuszyć jabłka, do każdego jabłka wbić patyczek.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, z dodatkiem mleka aż czekolada całkowicie się roztopi i nabierze gęstej i gładkiej konsystencji.
Jabłka zanurzyć w czekoladzie i posypać orzechami lub innymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 27.05.2015 11:05
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak