Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4szt
cukier 4łyżki
mąka 4łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
wiórka kokosowe szklanka
mleko szklanka
cukier szklanka
masło 1,5kostki
kakao 2łyżki
masło łyżka
cukier łyżka
wiórki kokosowe pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Wylać ciasto do natłuszczonej tortownicy wysypanej tartą bułką i piec w gorącym piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt przekroić. Wszystkie składniki kremu, oprócz masła, gotować 30min. przestudzić, następnie utzreć z masłem dodać kakao. Składniki do posypania ciasta(3ostatnie na liście) zrumienić, cały czas mieszając. Ułożyć w kolejności: biszkopt, krem kokosowy. Wierzch ciasta posypać wiórkami uprażonymi na maśle z dodatkiem cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak