Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1kg
mleko letnie 1,5 szklanki
cukier puder 20dag
jaja 4szt
masło 15dag
cukier waniliowy
drożdże 7dag

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe babuni

Mąkę przesypać na stolnicę, żółtka rozkłócić z mlekiem, dodać stopione masło, drożdże rozrobione z 4 łyżkami mleka, a następnie resztę składników. Zrobić gęste ciasto. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta. Ciasto zawiązać w serwetę, wrzucić do zimnej wody. Gdy wypłynie, zrobić 3 placki i upiec. Można przełożyć dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak