Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć ok.1-2 godziny, wypłukać. Pokroić w paski lub nieco większe kawałki. Cebule skroić w półplastry i zeszklić na oleju (ja robię taką porządnie miękką cebulę-bo taką u mnie lubią domownicy), ostudzić. Wymieszać olej, ocet, wodę wsypać dużą szczyptę lub dwie pieprzu czarnego. Składniki zalewy wymieszać. Ułożyć śledzie przekładając cebulą (ja robię je w zamykanym wiadereczku ) i zalać zalewą tak aby dobrze dostała się do samego spodu. Odstawić na noc i rano można zajadać. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    o tak, takie śledzie to i ja lubię !
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Bardzo lubie takie sledziki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    tez lubie takie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !