Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 szt
seler 150 g
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
kostka warzywna 1
parmezan starty 100 g
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa po włosku

Warzywa umyć i pokroić. Marchewkę i por w ukośne plasterki, seler w paseczki. Zalać 4 szkl wody. Ddać sól, pieprz. Gotować 35 min. Paprykę umyć, pokroić, i razem z kostką dodać do zupy w połowie gotowania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy wazywa będą miękkie rozlać na talerze, posypac parmezanem na talerzu, udekorować listkami bazyli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak