Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
żeberka
ocet 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw
ziemniaki 4
Majeranek suszony Prymat
Zasmażka:
Kucharek przyprawa uniwersalna
boczek 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa.

Kroki postępowania

1
Fasolę na noc namoczyć, następnego dnia gotować z mięsem. Żeberka mogą być świeże lub wędzone. Po odszumowaniu sypię kucharka
Krok 1 - Fasolowa. foto
2
Gdy fasola będzie już prawie miękka dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Fasolowa. foto
3
Boczek kroję w paski i wysmażam skwarki, które dodaję do zupy.
Krok 3 - Fasolowa. foto
4
Z tłuszczu po skwarkach robię zasmażkę (2łyżki mąki+zupa).
Krok 4 - Fasolowa. foto
5
Zaciągam zasmażką, przyprawiam octem, cukrem i majerankiem.
Krok 5 - Fasolowa. foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Fasolowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.02.2012 09:54
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak