Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać suszoną pietruszkę i wystudzić. Zmielone mięso dokładnie wymieszać z musztardą, przyprawą do mięsa mielonego i przygotowaną wcześniej cebulą.
Wołowinę podzielić na 4 części i przygotować kotleciki o grubości 1,5 cm. Gotowe smażyć na patelni lub zgrillować z obu stron. Następnie na każdym ułożyć kilka plastrów ogórka kaszubskiego, 2 plastry pomidora i starty ser. Wszystkie ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika z funkcją grill na około 5 minut (temp. 180 °C).
Ziemniaki pokroić na ćwiartki, skropić oliwą i wstawić do piekarnika wraz z kotlecikami.
Tak przygotowaną wołowinę podawać z przekrojoną na pół chrupiącą bułką, pieczonymi ziemniakami, kwaśną śmietaną i kolorowymi sałatami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !