Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić delikatnie i troszeczkę polać oliwą z oliwek (jeśli używamy kapusty białej dobrze jest ją z solą i oliwą wygnieść ręką i później odlać powstały sok). Odstawić na kilka minut. Dodać utartą na tarce jarzynowej marchew i jabłka (skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały). Por drobniutko skroić, można przelać wrzątkiem. Posypać posiekaną natką z pietruszki. Doprwić solą, pieprzem, sokiem cytrynowym. Na koniec dać 2-3 łyżki majonezu, wymieszać i odstawić na 5-10 minut do lodówki. Smacznego

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    same witaminki...no, może poza majonezem :-))))
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    fajne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię suróweczki z majonezem- a co tam kalorie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !