Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka majonezowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 szt
jabłka 2 szt
natka pietruszki do smaku
biała część pora 1 kawałek
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
majonez do smaku
troszkę oliwy z oliwek
kapusta pekińska 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka majonezowa.

Kapustę poszatkować, posolić delikatnie i troszeczkę polać oliwą z oliwek (jeśli używamy kapusty białej dobrze jest ją z solą i oliwą wygnieść ręką i później odlać powstały sok). Odstawić na kilka minut. Dodać utartą na tarce jarzynowej marchew i jabłka (skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały). Por drobniutko skroić, można przelać wrzątkiem. Posypać posiekaną natką z pietruszki. Doprwić solą, pieprzem, sokiem cytrynowym. Na koniec dać 2-3 łyżki majonezu, wymieszać i odstawić na 5-10 minut do lodówki. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.06.2011 18:29
super
misia53 08.09.2010 14:42
Lubię suróweczki z majonezem- a co tam kalorie!
Przemek4 30.07.2010 00:22
fajne
SmacznaPyza 16.07.2010 13:46
same witaminki...no, może poza majonezem :-))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak