Sposób przygotowania

Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.

Kapustę płuczemy jeśli jest bardzo kwaśna. Odciśniętą kapustę posiekać na desce, zalewamy wodą, dodajemy listek, ziele i ziarna pieprzu, gotujemy do miękkości około 30 minut. Potem ją odcisnąć.

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i utłuc. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, cebulę skroić również zasmażyć na złoto. Dokładnie wyciśniętą kapustę mieszać z grochem, ziemniakami, kiełbasą i cebulą oraz z solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    sybko i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    sybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    oryginalny przepis, ciekawe jak smakuje, chętnie bym spróbowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !