Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 1,7 kg
groch 1 szklanka
cebula
kiełbasa podwawelska 400 g
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.

Kapustę płuczemy jeśli jest bardzo kwaśna. Odciśniętą kapustę posiekać na desce, zalewamy wodą, dodajemy listek, ziele i ziarna pieprzu, gotujemy do miękkości około 30 minut. Potem ją odcisnąć.

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i utłuc. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, cebulę skroić również zasmażyć na złoto. Dokładnie wyciśniętą kapustę mieszać z grochem, ziemniakami, kiełbasą i cebulą oraz z solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.01.2014 13:01
oryginalny przepis, ciekawe jak smakuje, chętnie bym spróbowała
Tomek13 07.02.2013 21:26
sybko i smacznie
Tomek13 07.02.2013 21:26
sybko i smacznie
bernadetta2 12.11.2011 13:17
ciekawe
gosia47-47 03.11.2011 07:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak