Sposób przygotowania

Mięso umyć, ubić młotkiem do mięsa, obsypać przyprawą do karczku, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i pozostawić w chłodnym miejscu . Następnie posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Jabłka obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki lub grube plastry i poukładać pod mięsem i obok. Cebulę pokroić w plastry i dodać do mięsa i dusić skrapiając delikatnie wodą. Dusić przez ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    super super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    zupełna nowosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !