Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt
marchew 1 szt
cebulka mała 1 szt
sok z cytryny
oliwa
sól do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę kiszoną płuczemy jeśli jest bardzo kwaśna i odsączamy dokładnie. Kroimy ją na mniejsze części. Jabłko i marchewkę i cebulkę obieramy, marchew ścieramy na tartce o średnich oczkach i wkładamy do kapusty. Jabłko kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy przyprawami i mieszamy z olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 13.11.2011 23:03
smaczna
ajres 13.11.2011 23:02
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak