Sposób przygotowania

Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Podzielić na 3 części. Jedną z nich włożyć do lodówki. Pozostałe rozwałkować i wylepić nim dno i brzegi formy. Następnie podpiec ok. 15 minut. w międzyczasie przygotować masę. tłuszcz utrzeć z cukrem dodać jajko, a potem mielony ser biały. Delikatnie wsypać proszek budyniowy. Całość wymieszać. Masę serową rozprowadzić na cieście. Przykryć śliwkami można oprószyć je cynamonem. Piec ok. 1,5 godzinki. białka ubić na sztywno dodać cukier i kisiel. Rozsmarować na serniki i zetrzeć na tartce pozostałą schłodzoną część ciasta. Piec jeszcze ok. pół godzinki.

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię serniki a ze śliwkami nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    O jak ze śliwkami to na pewno jest pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !