Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
żeberka 25 dkg
włoszczyzna
ziele angielskie
sól
pieprz
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
kminek Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiszonej kapusty

Do około 2 litrów wody wrzucamy włoszczyznę, ziele angielskie, liść laurowy, kminek i żeberka. Wodę solimy i gotujemy. W osobnym naczyniu, w niewielkiej ilości wody gotujemy kapustę. Następnie odcedzamy ją i dodajemy do żeberek. Gotujemy jeszcze przez ok. 20 min. Dodajemy koncentratu pomidorowego, przyprawiamy do smaku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 05.01.2012 20:15
lubię
LuKaSz4761 30.12.2011 04:17
mniam
LuKaSz4761 30.12.2011 04:17
mniam
wazka 29.12.2011 15:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak