Sposób przygotowania

Z pozostałego po smażeniu na patelni mięsa tłuszczu robimy szybki sos do ziemniaków. Dodajemy 2 płaskie łyżki mąki, dobrze mieszamy, by nie było grudek. Dodajemy wodę, następnie sól, pieprz oraz przyprawę Kucharek w płynie. Mieszamy, zagotowujemy. Na koniec można posypać zieleniną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Sos z pozostałego po smażeniu tłuszczu? Hmm... to chyba nie jest zbyt zdrowe... Co innego z duszonego mięsa...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Treonino- zdrowe na pewno nie jest, ale jak raz na jakiś czas zrobi Pani taki sosik to nic się nie stanie:) wszystko jest dla ludzi , ale z umiarem:) pozdrawiam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ee nie zdrowy a co jest teraz zdrowe :) taki sosik robi moja mama a mi nigdy sie nie udalo az do dzis!!!!!!! WIELKIE dzieki za przepyszny przepis ,musze przyznac ze tylko na tej stronie go znalazlam co jest wyczynem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !