Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso mielone tłuste 0,5 kg
cebula 3 sztuki
czosnek 1 główka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek.

Kroki postępowania

1
Cebulę miksujemy z czosnkiem na gładką masę.
Krok 1 - Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek. foto
2
Dorzucamy mięso mielone - surowe i mielimy. Podsmażamy wszystko z przyprawami.
Krok 2 - Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek. foto
3
Ponownie miksujemy.
Krok 3 - Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek. foto
4
Odstawiamy na 20 minut do ostygnięcia i można faszerować :)
Krok 4 - Farsz mięsny do pierogów, pyz lub uszek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 20.01.2012 11:23
super są takie pierogi z farszem
Andzia1977
Andzia1977 04.12.2011 20:17
ja też uwielbiam pierogi
IlonaAlbertos 30.11.2011 21:49
Taki farsz w pierogach albo pyzach smakuje wspaniale.
jeta72 29.11.2011 12:01
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak