Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
miód 1/2 szkl
masło 1 łyżka[stopione]
woda 1/2 szkl
figi suszone 1/2 szkl[posiekane[
migdały 1/3 szkl[posiekane]

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z miodem

Figi zmieszać z migdałami,masło wymieszać z miodem i wodą,ucierając,jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne,a następnie w nich miejsca nałożyć ubijając figi wymieszane z migdałami.przygotowane jabłka ułożyć w półmisku żaroodpornym ,polać mieszaniną miodu i masła,wstawić do piekarnika,upiec,w czasie pieczenia polewać kilkakrotnie sosem miodowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.11.2011 09:21
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak