Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrele z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bataty 2
pory 2
wywar warzywny 150 ml
oliwa
sól
pieprz
filety z makreli 300 g
pomidory 200 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Makrele z warzywami

Bataty po obraniu, a pory po umyciu kroimy na plasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego rozmieszczamy bataty i pory. Wlewamy wywar warzywny i oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok20 minut. Następnie dodajemy ryby, pomidory i czarne oliwki. Polewamy sokiem z cytryny i pieczemy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 07.11.2011 23:34
mniam, to zapewne jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak