Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5
margaryna
cukier puder 4 łyżki
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka
ser zmielony 1 kg
masło pól kostki
jajko 3
mąka 1 kopiasta łyżka
cukier 1,5 szklanki
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Ciasto zagnieść z mąki, margaryny, żółtek,cukru pudru i proszku do pieczenia . Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalki na 3 godziny. Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać masło, ser i mąkę ciągle ucierając. Jedną część ciasta zetrzeć na spód blaszki, wyłożyć masę serową, ułożyć brzoskwinie, a na samą górę drugą część starego ciasta. Piec przez godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.11.2011 09:21
polecam
iziona 03.11.2011 08:16
Lubię taki sernik
Ewa104 03.11.2011 07:16
Z brzoskwiniami pycha !
treonina 02.11.2011 22:29
sernik to moje ulubione ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak