Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
sól
śliwki węgierki 250 g
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze śliwkami

Aby przygotować ciasto mieszamy mąkę, jaja, mleko, wodę, olej i sól na gładką masę. Rozprowadzamy warstwę ciasta na mocno rozgrzanej patelni. Smażymy, aż się zrumieni i przewracamy na drugą stronę. Śliwki przekrajamy na ćwiartki. Naleśniki smarujemy powidłami, układamy owoce w rzędzie i zwijamy w ciasny rulon. Wierzch nakłuwamy wykałaczkami w odstępach ok. 2 cm. Kroimy na grube paski. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak