Sposób przygotowania

Z udek ściągnąć skórę z tłuszczem, usunąć kości (wykorzystać je można do zrobienia \"biednego\" rosołu), następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski, dodać 1 łyżke marynaty czosnkowej i suszoną szałwię, doprawić solą i pieprzem, wlewamy 2 łyżki oliwy, mieszamy i wstawiamy do lodówki do marynowania. Następnie robimy ciasto naleśnikowe trochę gęściejsze niż na naleśniki, które doprawiamy solą i pieprzem. W cieście maczamy kawałki kurczaka i wrzucamy je na gorący tłuszcz i smażymy, oleju powinno być tyle, aby kąski były zanurzone. Możemy je po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i włożyć do szklanej miski. Ja podawałam je z sosem czosnkowym i jarzynową sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    musze też takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !