Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w garnku z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Równocześnie boczek kroimy i podsmażamy na suchej patelni. Zakwas dolewamy po 15 minutach i dadajemy majeranku wg własnego uznania.. Dorzucamy boczek. Na tłuszczu ktory powstał z wytopienia boczku, podsmażamy cebulke pokrojoną w kostkę z dodatkiem drobno posiekanego czosnku. Gotujemy 20 min. I dopawiamy przyprawami ww do smaku. Nie używam soli ponieważ boczek jest słony. Jezeli ktos chce można dodac wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super mój tata z tamtąd pochodził

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !