Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl
maliny świeże 30 dkg
truskawki 30 dkg
jeżyny 30 dkg
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 1
koniak 1 kieliszek
śmietana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować na mleku na sypko. Żółtko ubić ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. Owoce umyć i oczyścić. Sos podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z koniakiem i ryżem. Ryż podzielić na dwie części. Na jedną część ryżu dać owoce, przykryć pozostałym ryżem i polać sosem. Dać na 2 godziny do lodówki, aby schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 12.09.2013 00:49
pyszna sałatka
barbara11561 29.08.2013 10:39
nie jadłam takiej sałatki
Justyna/Dzastus 18.03.2013 11:35
rewelacyjny przepis
Łukasz15 01.01.2013 17:33
Smaczna
Pani Domu 04.09.2012 09:31
z owocami, super
m1monika 21.06.2012 11:00
smaczna :-)
mirosława4 23.05.2012 15:27
super
RenataZ-et 14.04.2012 14:02
świetna sałatka
Robert10 13.02.2012 21:55
to ja się piszę na taką sałatkę
IKrakowianka 05.01.2012 19:45
ciekawa
romanrafal
romanrafal 12.12.2011 16:34
wsmaczna
olkaaa 28.11.2011 07:40
pycha
Wacław 24.11.2011 11:19
pychaaaaaaa !
Wafelek2601 24.11.2011 11:01
przepyszna
Monika193
Monika193 17.11.2011 20:19
pycha
Justa32 11.11.2011 22:02
bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak