Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozpuszczone i ostudzone masło 100 g
jajko 2
mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
borówki amerykańskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z borówkami

Formy do muffinek wykładamy papierowymi kokilkami. W misce mieszamy mokre składniki: masło, jajka, mleko. W drugiej misce łączymy suche składniki: mąkę, cukier (zostawiamy jedną łyżkę na posypanie muffinek), proszek do pieczenia i sól. Przekładamy mokre składniki do suchych i delikatnie mieszamy, aż do połączenia składników. Na końcu dodajemy borówki. Foremki napełniamy do połowy i posypujemy muffiny cukrem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na pół godziny i pieczemy, aż delikatnie zbrązowieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 20.07.2012 10:04
smaczne
sunnymood 18.04.2012 19:55
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak