Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Opieńki obieramy i dokładnie myjemy pod zimną wodą.Odcinamy ogonki, marynuje się tylko kapelusze.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wtrącę swoje 3 grosze - opieńki z racji tego, że są pasożytem na rozkładającym się drewnie, mogą zawierać substancje dla niektórych osób uczulające - dobrze więc najpierw obgotować je krótko w wodzie a potem dokładnie odcedzić i zagotować jeszcze raz w świeżej wodzie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    dzięki Iza za radę :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !