Sposób przygotowania

za pomocą specjalnej łyżki wydrążyć z dyni kulki,włożyć je do garnka z grubym dnem wlać odrobinę wody i lekko poddusić,powinna zmięknąć i pozostać w kształcie kuli do smaku dodać odrobinę soli,w rondelku rozgrzać masło dodać miód,sok z cytryny,imbir,gożdziki i orzechy nerkowca,wymieszać i przez chwilę prażyć,kulki dyni wyjąć łyżką cedzakową dodać je do prażonych składników i gotować razem kilka minut co jakiś czas mieszając,podawać na gorąco jako zdrowy deserek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne te kuleczki dyniowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł, nie jadłam takich ale brzmi smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !