Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 15
cukier drobny 40 dkg
migdały
mąka 60 dkg
białka jaj 15

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowa

Żółtka rozetrzeć do białości z cukrem, wsypać drobne migdały i wymieszać dokładnie, wsypać mąki ziemniaczanej, pianę mocno ubitą z 15 białek, wlać do formy i wstawić do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak