Sposób przygotowania

Do wino po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w kostkę brzoskwinie, rodzynki i posiekane papryczki chili. Całość należy gotować jeszcze parę minut, aż brzoskwinie i rodzynki będą miękkie. Odstawiamy na 10 minut. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy oregano, kuminem, solą i pieprzem. Całość dusimy przez kilka minut. Potem dolewamy bulion i wino z owocami. Po ostygnięciu miksujemy na jednolity sos i ponownie odstawiamy na kilka godzin. Piersi z kurczaka po owinięciu w boczek pieczemy w piekarniku. Gotowym, podgrzanym sosem polewamy mięso. Można udekorować listkami bazylii.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !