Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca 2 szt
nerki wieprzowe 4 szt
ozór wiepszowy 2 szt
nóg wieprzowych 4 szt
podgardle 1 kg
łeb wiepszowy 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 4 ząbki
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler kawałek
por kawałek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: salceson

Wszystko razem gotujemy oprócz majeranku i czosnku, studzimy.Serce, nerki, ozór i chudsze mięso kroimy na mniejsze kawałki. Skórki i tłuste mielimy w maszynce, mieszamy wszystko razem ,dodajemy zmiażdżony czosnek, majeranek i suchą żelatynę dolewamy około litra rosołu z gotowanego mięsa, doprawiamy do smaku . Masma napełniamy osłonki, mocno zawiązujemy i parzymy przez około 2 godziny. Woda ma prawie mrugać. Wyjmujemy układamy na stole nakrywamy deską którą obciążamy i zostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.01.2014 23:22
ślinka leci :-)
cooleczka 01.10.2013 09:51
wygląda apetycznie
gacopierz23 10.11.2012 14:41
domowy najlepszy
anemon 02.06.2012 18:05
Nie ma to jak swojski salceson.
pawelek180844 20.05.2012 14:26
pyszne
ankaryba 17.05.2012 12:21
swojski najlepszy :-)
Seba 07.02.2012 11:12
pycha
owca441 13.12.2011 20:08
świetny
piotereq 03.12.2011 10:54
nie ma jak domowy wyrób
ben-ka 25.11.2011 18:51
hahaha też miałam swojski salceson,tylko że nie ja go robiłam ale pyszności....mniam,mniam:)
teresa18 18.11.2011 19:43
wyśmienity tylko domowej roboty
misia53 16.11.2011 14:16
lubię salceson ale taki swojski i chudy
traktorek 07.11.2011 12:41
swoje wyroby to jest to
Krystyna32 06.11.2011 21:15
pyszny
Krystyna32 06.11.2011 21:15
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak