Sposób przygotowania

Wszystko razem gotujemy oprócz majeranku i czosnku, studzimy.Serce, nerki, ozór i chudsze mięso kroimy na mniejsze kawałki. Skórki i tłuste mielimy w maszynce, mieszamy wszystko razem ,dodajemy zmiażdżony czosnek, majeranek i suchą żelatynę dolewamy około litra rosołu z gotowanego mięsa, doprawiamy do smaku . Masma napełniamy osłonki, mocno zawiązujemy i parzymy przez około 2 godziny. Woda ma prawie mrugać. Wyjmujemy układamy na stole nakrywamy deską którą obciążamy i zostawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    swoje wyroby to jest to
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię salceson ale taki swojski i chudy
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wyśmienity tylko domowej roboty
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hahaha też miałam swojski salceson,tylko że nie ja go robiłam ale pyszności....mniam,mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    nie ma jak domowy wyrób
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    swojski najlepszy :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nie ma to jak swojski salceson.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    ślinka leci :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !